Ανακοινώσεις

Ανάμεσα στα 300 καλύτερα Business Schools κατατάσσεται φέτος το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών καταλαμβάνοντας κορυφαία θέση στις επιστημονικές περιοχές της οικονομίας και της διοίκησης.

Η διεθνής λίστα κατάταξης Eduniversal δημοσιοποίησε τα 1000 καλύτερα Business Schools από 154 χώρες για το 2016. Η λίστα κατάταξης χωρίζει τις παραπάνω χώρες σε 9 γεωγραφικές κατηγορίες και αξιολογεί τα ιδρύματα της κάθε κατηγορίας λαμβάνοντας υπόψη τη διεθνή επιρροή και τη φήμη του κάθε εκπαιδευτικού ιδρύματος. Μεταξύ των κριτηρίων που λαμβάνονται υπόψη από την Eduniversal είναι οι ακαδημαϊκές πιστοποιήσεις των ιδρυμάτων, οι θέσεις που αυτά καταλαμβάνουν σε πληθώρα άλλων κατατάξεων, η συμμετοχή τους σε διεθνείς και εθνικούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς καθώς και οι ψήφοι των Πρυτάνεων των 1000 συμμετεχόντων Πανεπιστημίων. Με τη χρήση των κριτηρίων αυτών επιτυγχάνεται η κατάταξη των ιδρυμάτων σε πέντε (5) κατηγορίες διάκρισης. Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έλαβε 4 αστέρια διάκρισης που το κατατάσσουν στην δεύτερη υψηλότερη κατηγορία ("4 Palmes League - Top Business Schools") της λίστας, τοποθετώντας το στα 300 καλύτερα Business Schools του κόσμου!
Περισσότερα


Το Οικονομικό πανεπιστήμιο Αθηνών,  βελτιώνει την θέση του και διακρίνεται ως κέντρο ακαδημαϊκής αριστείας,  στη διεθνή λίστα κατάταξης πανεπιστημίων The Times Higher Education.

Το ΟΠΑ ανεβαίνει βαθμίδα στην κατάταξη της διεθνούς λίστας για το ακαδημαϊκό έτος 2016-17, από την προηγούμενη θέση 601-800 στην θέση 501-600.

Η λίστα Times Higher Education αξιολογεί πανεπιστήμια σε ετήσια βάση, σε παγκόσμια κλίμακα για το επίπεδο διδασκαλίας και έρευνας, τη διάχυση γνώσης και το διεθνή προσανατολισμό τους.

Η διάκριση αυτή, επιβραβεύει και ενθαρρύνει την ακαδημαϊκή κοινότητα του πανεπιστημίου, που επιχειρεί να αναδείξει διεθνώς το Ίδρυμα ως κέντρο αριστείας στην έρευνα και την εκπαίδευση.

ΟΠΑ: Διάκριση Αριστείας EFQM «Committed to Excellence»

Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών απονεμήθηκε η υψηλή διάκριση αριστείας «Committed to Excellence» 2 Αστέρων από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ποιότητας (EFQM).

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ποιότητας αναγνωρίζει το OΠΑ ως ένα εκπαιδευτικό Ίδρυμα διεθνούς κύρους που μέσα από την παροχή υψηλού επιπέδου προγραμμάτων ακαδημαϊκών σπουδών και πρωτοπόρων προγραμμάτων έρευνας, διατηρεί την ανταγωνιστικότητά του σε υψηλά επίπεδα.

Την τιμητική διάκριση παρέλαβε ο Πρύτανης του ΟΠΑ, Καθηγητής κ. Εμμανουήλ Γιακουμάκης, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της ΕΕΔΕ την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016.

Δελτίο Τύπου
EFQM Site